Home » D:News » O capitală cu peste 8 milioane de locuitori este printre cele mai poluate orașe din lume

O capitală cu peste 8 milioane de locuitori este printre cele mai poluate orașe din lume

O capitală cu peste 8 milioane de locuitori este printre cele mai poluate orașe din lume
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05.03.2024

Capitala Vietnamului se află în fruntea listei cu cele mai poluate orașe din lume. Statistica a fost realizată de AirVisual. Poluarea este provocată de vehicule și de activitățile industriale.

Străzile din capitala Vietnamului, Hanoi, au fost acoperite de smogul care a redus dramatic vizibilitatea, anunță Reuters.

Nivelul de particule periculoase din aer în Hanoi a fost de 187 de micrograme pe metrul cub. Acesta a fost cel mai ridicat nivel de pe o listă a orașelor cele mai poluate, potrivit datelor de la AirVisual, care oferă informații independente despre poluarea aerului la nivel mondial.

8 milioane de vehicule înmatriculate în Hanoi

Potrivit unui raport din 2021 al Băncii Mondiale, emisiile de la cele opt milioane de vehicule înmatriculate din Hanoi provoacă 30% din poluarea cu particule din aer, iar emisiile din industrie încă 30%.

Aproape 100 de zboruri către și dinspre aeroportul internațional din Hanoi au fost întârziate sau redirecționate către alte orașe pe 2 februarie din cauza smogului.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase