Home » D:News » Sute de păsări moarte au fost găsite pe plajele din Franța

Sute de păsări moarte au fost găsite pe plajele din Franța

Sute de păsări moarte au fost găsite pe plajele din Franța
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 10.03.2024

Sute de păsări moarte au fost descoperite pe plajele din Franța. Este vorba despre plajele de la Oceanul Atlantic. Specialiștii au mai multe explicații pentru decesul în masă.

Peste 500 de păsări marine au fost găsite pe plaje. Cea mai la îndemână explicație este că păsările epuizate din cauza furtunilor de iarnă neobișnuit de grele nu au mai reușit să găsească hrană, au spus ecologiștii.

Astfel de incidente se întâmplă destul de des, dar în acest caz surprinde numărul mare al păsărilor moarte, potrivit CNN.

„Schimbările climatice sunt o cauză indirectă”

Schimbările climatice sunt o cauză indirectă, deoarece cresc frecvența și intensitatea furtunilor, în special furtunile de iarnă, care sunt principalul motiv pentru eșuarea masivă a păsărilor marine”, a spus Jerome Fort, un om de știință de la Centrul Național de Cercetare Științifică din Franța.

Contaminarea cu materiale plastice poate slăbi păsările, iar peștii pe care îi caută au devenit rari și s-au mutat aproape de țărm din cauza schimbărilor climatice și a pescuitului excesiv, a precizat Fort.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase