Home » D:News » Iată unde ajung monedele aruncate în Fontana di Trevi din Roma

Iată unde ajung monedele aruncate în Fontana di Trevi din Roma

Iată unde ajung monedele aruncate în Fontana di Trevi din Roma
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 10.03.2024

În timp ce monedele vizitatorilor se aruncă în maiestuoasa Fontana di Trevi din Roma cu urări de dragoste, sănătate sau revenire în Orașul Etern, obiceiul oferă un ajutor practic unor persoane pe care turiștii nu le vor întâlni niciodată.

Timp de sute de ani, atunci când se află la Roma, vizitatorii se adună la fântână pentru a-și pune o dorință, urmând un ritual istoric. Puțini se gândesc de două ori la monedele lor.

Astăzi, monedele se adună timp de câteva zile înainte de a fi scoase și duse la divizia din Roma a organizației caritabile catolice Caritas, care numără gălețile de mărunțiș și le folosește pentru a finanța o bancă de alimente, o cantină pentru săraci și proiecte de asistență socială.

Roma este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume

În 2022, Caritas a strâns 1,4 milioane de euro din fântână și se așteaptă să fi strâns și mai mult în 2023, scrie Reuters.

Roma este unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, cu 21 de milioane de turiști.

Scoaterea monedelor este un spectacol și implică muncitori de la compania regională de utilități ACEA care se țin în echilibru pe marginea vastei fântâni baroce, folosind mături lungi. Monedele sunt apoi predate la Caritas, unde sunt uscate cu uscătoare de păr și uscătoare de tacâmuri, apoi sortate și numărate.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase