Home » D:News » Obezitatea infantilă crește riscul de probleme musculo-scheletice

Obezitatea infantilă crește riscul de probleme musculo-scheletice

Obezitatea infantilă crește riscul de probleme musculo-scheletice
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 14.03.2024

Un nou studiu a identificat o legătură îngrijorătoare între obezitatea infantilă și problemele musculo-scheletice. Cercetarea, publicată în Archives of Disease in Childhood, a analizat datele a peste 120.000 de copii din Marea Britanie.

Studiul a concluzionat că cei cu obezitate au un risc semnificativ mai mare de a consulta un medic pentru probleme articulare și musculare.

Obezitatea infantilă este definită ca un exces de greutate corporală care poate afecta negativ sănătatea copilului. Se determină prin calcularea indicelui de masă corporală (IMC) al copilului, care ia în considerare înălțimea și greutatea sa, conform news-medical.

Fetele cu obezitate au avut un risc mai mare

Problemele musculo-scheletice se referă la afecțiunile care afectează oasele, mușchii, articulațiile și țesuturile conjunctive. Durerile de spate, durerile de genunchi și artrita sunt exemple comune.

Studiul a constatat că fetele cu obezitate, atât din clasele primare, cât și din gimnaziu, au avut un risc mai mare de a consulta un medic pentru probleme musculo-scheletice, comparativ cu fetele cu o greutate normală.

O legătură între excesul de greutate și problemele musculare

Băieții din gimnaziu cu subponderalitate au avut un risc mai mic de a consulta un medic pentru probleme musculo-scheletice, comparativ cu băieții cu o greutate normală.

Durerile de genunchi și de spate au fost cele mai frecvente probleme musculo-scheletice întâmpinate de copii.

Cercetările anterioare au sugerat o legătură între excesul de greutate și un risc crescut de probleme musculare la copii, dar dovezile erau în mare parte de calitate moderată spre slabă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase