Home » D:News » Femeile din Danemarca sunt chemate la serviciu militar

Femeile din Danemarca sunt chemate la serviciu militar

Femeile din Danemarca sunt chemate la serviciu militar
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 16.03.2024

Danemarca cheamă femeile la serviciul militar, în încercarea de „a evita războiul” în fața agresiunii rusești. De asemenea, anunță o creștere de 4,4 miliarde de lire sterline a cheltuielilor pentru apărare.

Danemarca intenționează să își majoreze cheltuielile pentru apărare cu 4,4 miliarde de lire sterline în următorii cinci ani „într-o lume în care ordinea internațională este pusă la îndoială”, a declarat premierul Mette Frederiksen, conform Sky News.

La fel ca multe țări din Europa, Danemarca și-a redus capacitățile militare la sfârșitul Războiului Rece, la începutul anilor 1990.

„Nu ne reînarmăm în Danemarca pentru că ne dorim război”

Dar acum, cu un război major pe continent, lucrurile se schimbă.

„Nu ne reînarmăm în Danemarca pentru că ne dorim război, distrugere sau suferință. Ne reînarmăm pentru a evita războiul și într-o lume în care ordinea internațională este pusă la îndoială”, a declarat Frederiksen.

În timp ce un vast ajutor militar pentru Ucraina, inclusiv o donație de avioane de luptă F-16, a ajutat Danemarca să îndeplinească obiectivul de cheltuieli al NATO, aceasta nu a investit încă în mod major în propriile forțe.

Planurile includ prelungirea serviciului militar obligatoriu la 11 luni de la 4 luni și transformarea serviciului militar în serviciu egal pentru toți – ceea ce înseamnă că atât bărbații, cât și femeile vor fi chemați la datorie.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase