Home » D:News » Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare

Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare

Coreea de Nord ar fi trimis Rusiei 7.000 de containere cu echipamente militare
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 19.03.2024

Coreea de Sud anunță că Rusia a primit 7.000 de containere cu muniție și echipamente militare din Coreea de Nord. Livrările au început anul trecut. În schimb, rușii au trimis în Coreea de Nord containere cu diferite produse.

Coreea de Nord a expediat în Rusia aproximativ 7.000 de containere pline cu muniție și alte echipamente militare, a susținut Shin Won-sik, ministrul Apărării din Coreea de Sud, potrivit Sky News.

Conform ministrului, transferul a fost realizat pe cale maritimă în special în prima parte a operațiunii. Apoi, containerele au fost trimise din ce în ce mai des și pe căile ferate.

Rusia și Coreea de Nord au negat acuzațiile

În schimb, Phenianul a primit peste 9.000 de containere cu diferite produse, a estimat Shin Won-sik.

SUA și Coreea de Sud au acuzat Coreea de Nord că a trimis în Rusia obuze și alte echipamente militare pentru a fi folosite în timpul războiului din Ucraina. Rusia și Coreea de Nord au negat acuzațiile.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase