Home » D:News » Un test ar putea identifica milioane de oameni care răspândesc tuberculoza fără să știe

Un test ar putea identifica milioane de oameni care răspândesc tuberculoza fără să știe

Un test ar putea identifica milioane de oameni care răspândesc tuberculoza fără să știe
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 27.03.2024

Un test de sânge care ar putea identifica milioane de persoane care răspândesc tuberculoza (TBC) fără să știe este aproape de a fi dezvoltat, oferind o speranță majoră pentru combaterea acestei boli mortale.

Cercetătorii de la Universitatea din Southampton au identificat un grup de șase markeri biologici care se regăsesc la niveluri ridicate în sângele persoanelor cu TBC activă, relatează Sky News.

Acești markeri pot fi folosiți pentru a dezvolta un test de sânge simplu. Dacă va avea succes, testul de sânge ar putea ajuta la identificarea celor aproximativ trei milioane de cazuri de boală care au fost omise anul trecut, majoritatea în țările în curs de dezvoltare, potrivit Dr. Hannah Schiff, autor principal și expert în probleme respiratorii la Universitatea Southampton.

Tuberculoza, este cea mai mortală boală infecțioasă din lume

Tuberculoza, sau TBC, este cea mai mortală boală infecțioasă din lume și ucide peste un milion de persoane în fiecare an, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății.

Se răspândește prin inhalarea picăturilor mici din tusea sau strănutul persoanelor infectate. Afectează în principal plămânii, dar poate afecta și alte părți ale corpului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase