Home » D:News » Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă

Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă

Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.03.2024

Oficialii au recuperat trupurile a doi dintre muncitorii dispăruți care se aflau pe podul din Baltimore atunci când structura s-a prăbușit, a declarat șeful poliției statului american Maryland.

Colonelul Roland L. Butler Jr. a declarat că scafandrii au găsit o camionetă roșie sub apă. „Scafandrii au recuperat două victime ale acestei tragedii prinse în vehicul”, a declarat Butler, potrivit CNN.

El a precizat că poliția statului Maryland a anunțat familiile celor găsiți. Este vorba despre doi bărbați, unul din Mexic și unul din Guatemala.

Una dintre victime, identificată după permisul de conducere din buzunar

Butler Jr. a confirmat că ambii bărbați lucrau pentru compania de construcții. Unul dintre ei a fost identificat după permisul de conducere din buzunar, iar celălalt după amprentele digitale, a spus el.

O navă de marfă s-a izbit de podul cu patru benzi din portul american Baltimore. Vaporul și-a pierdut propulsia, a emis un apel de urgență și a încercat a aruncat ancora, au anunțat anchetatorii.

Daune de miliarde de dolari

Uriașa navă de containere Dali, sub pavilion Singapore, a pierdut propulsia și s-a lovit de podul uriaș din Baltimore. În urma acestuia podul s-a prăbușit în apă, cu tot cu mașinile care se aflau pe el. Resturile au blocat căile de navigație și au dus la închiderea pe termen nedeterminat a portului Baltimore, unul dintre cele mai aglomerate de pe litoralul de est al SUA.

Tragedia ar putea provoca daune de asigurări de până la 4 miliarde de dolari, spun specialiștii.

Este prea devreme pentru a calcula pierderea totală a asigurărilor, a declarat Bruce Carnegie-Brown pentru Reuters. Totuși, el a spus că va fi „foarte surprins” dacă evenimentul nu va duce la o pierdere de mai multe miliarde de dolari, adăugând că „tragedia” ar putea deveni cea mai mare pierdere de asigurări maritime din istorie”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase