Home » D:News » Xi Jinping pregătește un turneu în Europa. Ce țări va vizita președintele Chinei?

Xi Jinping pregătește un turneu în Europa. Ce țări va vizita președintele Chinei?

Xi Jinping pregătește un turneu în Europa. Ce țări va vizita președintele Chinei?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 30.04.2024

Președintele chinez Xi Jinping pregătește un turneu în Europa. Liderul Chinei va vizita Franța, Serbia și Ungaria. Vizitele se vor desfășura în perioada 5-10 mai.

Președintele chinez Xi Jinping va vizita Franța, Serbia și Ungaria în prima sa călătorie în Europa din ultimii cinci ani. Chinezii susțin că vizita are scopul de a consolida relațiile cu UE.

„Este timpul să împingem parteneriatul strategic cuprinzător dintre China și Franța la un nou nivel și să dăm un nou impuls dezvoltării sănătoase a relațiilor China-UE, pentru a aduce noi contribuții la pacea, stabilitatea, dezvoltarea și progresul mondial”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului chinez de externe Lin Jian într-o conferință de presă, potrivit Reuters.

Un „partener important pentru China”

În timpul călătoriei sale, Xi va purta discuții cu președintele sârb Aleksandar Vucic pentru a face schimb de opinii cu privire la relațiile bilaterale și a discuta despre îmbunătățirea relației China-Serbia, a mai spus Lin.

Xi va vizita și Ungaria, o țară numită de Lin un „partener important pentru China”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase