Home » D:News » Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple

Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple

Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 04.05.2024

Apple a recrutat zeci de experţi în inteligenţă artificială de la Google şi a creat un laborator european secret la Zurich, în timp ce gigantul tehnologic îşi construieşte o echipă pentru a lupta cu rivalii în dezvoltarea de noi modele şi produse de inteligenţă artificială, scrie Ziarul Financiar.

Potrivit unei analize a Financial Times a sute de profiluri de pe LinkedIn, precum şi a anunţurilor publice de angajare şi a lucrărilor de cercetare, compania de 2,7 miliarde de dolari a întreprins o serie de angajări în ultimii ani pentru a-şi extinde echipa globală de inteligenţă artificială şi învăţare automată.

Producătorul iPhone a vizat în special lucrătorii de la Google, atrăgând cel puţin 36 de specialişti de la rivalul său de când l-a racolat pe John Giannandrea pentru a fi principalul său director de AI în 2018.

Un avanpost semnificativ în Zurich

În timp ce majoritatea echipei de AI a Apple lucrează în birourile din California şi Seattle, grupul tehnologic a extins, de asemenea, un avanpost semnificativ în Zurich.

Profesorul Luc Van Gool, de la universitatea elveţiană ETH Zurich, a declarat că achiziţiile de către Apple a două start-upuri locale de AI – grupul de realitate virtuală FaceShift şi compania de recunoaştere a imaginilor Fashwell – au determinat Apple să construiască un laborator de cercetare, cunoscut sub numele de „Vision Lab”, în oraş.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase