Home » D:News » Marsilia se pregătește să primească flacăra olimpică

Marsilia se pregătește să primească flacăra olimpică

Marsilia se pregătește să primească flacăra olimpică
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 04.05.2024

Flacăra olimpică va ajunge la Marsilia pe 8 mai. De acolo își va începe călătoria prin Franța până la Paris pentru deschiderea Jocurilor Olimpice din 2024, care va avea loc în această vară, între 26 iulie și 11 august.

Cu trei luni înainte de deschiderea Jocurilor de la Paris 2024, nava Belem, cu trei catarge, a plecat sâmbătă dimineața din portul grecesc Pireu, transportând flacăra olimpică, care ar trebui să ajungă triumfătoare la Marsilia pe 8 mai.

Președintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice, Tony Estanguet, și-a exprimat „marea emoție” la începutul acestei călătorii, după ce a primit flacăra de la președintele Comitetului Olimpic elen, Spyros Capralos, în cadrul unei ceremonii desfășurate cu o zi înainte pe Stadionul Panathenaic.

Flacăra olimpică, în atenția tuturor

„Acum o vom aduce înapoi în Franța cu această ambarcațiune, Belem, care datează și ea din 1896″, anul în care au avut loc primele Jocuri Olimpice din epoca modernă. „Ce coincidență fantastică”, a adăugat el.

La Marsilia, flacăra este în atenția tuturor. „Abia așteptăm să o vedem sosind. Va fi un mare eveniment pentru orașul Marsilia”, a comentat un localnic într-un reportaj al televiziunii TF1. Aproape 150.000 de persoane sunt așteptate pe 8 mai.

Hotelul Carré Vieux-Port este deja complet rezervat, conform aceleași surse. Numărătoarea inversă a început pentru ultimele pregătiri. Prețul unei camere ajunge la 160 de euro pe noapte, tariful pentru sezonul de vârf.

Condițiile sunt ideale: flacăra sosește la începutul weekendului prelungit al Înălțării și, cu vizitatori din întreaga lume, se așteaptă opt milioane de euro în materie de efecte economice.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase