Home » D:News » Șeful mașinăriei de propagandă din Coreea de Nord a murit

Șeful mașinăriei de propagandă din Coreea de Nord a murit

Șeful mașinăriei de propagandă din Coreea de Nord a murit
Credit foto: AFP/KCNA VIA KNS/Profimedia
Publicat: 09.05.2024

Kim Ki Nam, unul dintre cei mai longevivi oficiali nord-coreeni, care a condus aparatul de propagandă al statului, a murit, a anunțat presa oficială, citată de Reuters.

Kim a murit marți la vârsta de 94 de ani, a anunțat agenția oficială de presă KCNA.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat sicriul lui Kim pentru a aduce un omagiu „cu durere amară pentru pierderea unui revoluționar veteran care a rămas nemărginit de loial” țării până la sfârșit, a precizat agenția.

A fost în fruntea mașinăriei de propagandă din Coreea de Nord

Kim este unul dintre foarte puținii oficiali nord-coreeni care au vizitat Sudul, conducând o delegație funerară în 2009, după moartea președintelui Kim Dae-jung.

El a ajuns în fruntea mașinii de propagandă a Nordului, devenind adjunctul șefului acesteia în 1966 și apoi șef în 1985, în timpul guvernării lui Kim Il Sung, potrivit datelor guvernului sud-coreean. El s-a retras în 2017.

Kim a exercitat o influență enormă asupra politicii și personalului și a fost un arhitect cheie al fundației politice a Partidului Muncitorilor aflat la putere, potrivit expertului în Coreea de Nord Michael Madden de la Stimson Center.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase