Home » D:News » Proprietățile de lux de pe plajele din SUA își pierd din valoare din cauza schimbărilor climatice

Proprietățile de lux de pe plajele din SUA își pierd din valoare din cauza schimbărilor climatice

Proprietățile de lux de pe plajele din SUA își pierd din valoare din cauza schimbărilor climatice
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 17.06.2024

Casele de lux de pe mai multe plaje din SUA își pierd rapid din valoare din cauza efectelor schimbărilor climatice. Unele proprietăți au pierdut chiar mai mult de jumătate din valoare. O casă listată la prețul de 2 milioane de dolari s-a vândut cu 600.000 de dolari.

Experții atrag atenția că astfel de situații se întâmplă în diferite zone ale SUA, precum California, Long Island, New York și Nantucket, Massachusetts. Specialiștii oferă exemplul unei case din Nantucket. Aceasta era listată vara trecută pentru puțin peste 2 milioane de dolari și s-a vândut în 2024 pentru doar 600.000 de dolari, potrivit CNBC.

De vină sunt schimbările climatice care produc efecte în lanț într-un ritm mai rapid decât s-a anticipat. Este vorba despre furtuni violente care apar în zone liniștite, despre creșterea nivelului mării care reduce suprafața unor plaje și inundă proprietățile și despre prăbușirea unor porțiuni de coastă.

În plus, previziunile nu sunt optimiste și arată că schimbările climatice vor produce efecte în continuare afectând și sectorul imobiliar.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase