Prima pagină D:News

Primii 19 absolventi

Redactia Descopera.ro | 12.12.2007 | ● Vizualizări: 29
Primii 19 absolventi     master teacher, + zoom
Galerie foto (1)

Recent, la Timisoara, 19 invatatori au primit, intr-un cadru festiv, diplome care certifica participarea lor la cursul "Intel®Teach - Instruirea in Societatea Cunoasterii". Evenimentul marcheaza finalizarea primului curs de instruiri realizat de un cadru didactic cu statut de Master Teacher (doamna Adriana Roman, profesoara la Scoala nr.7 "Sfanta Maria" din Timisoara).

Pana la sfarsitul acestui an, alte 36 de grupe de profesori vor incheia instruirea sub coordonarea unor cadre didactice ce au obtinut in luna august recunoasterea ca Master Teacher. Astfel, profesori din Suceava, Valcea, Gorj, Iasi, Dambovita, Teleorman, Alba, Salaj, Bistrita-Nasaud, Prahova etc. vor fi la curent cu cele mai noi modalitati de introducere si utilizare a solutiilor IT&C in educatie, ceea ce le va permite sa formeze elevi inovativi, cu abilitati de gandire critica.
Programul Intel Teach face parte din Intel® Education Initiative (Initiativa Intel pentru Educatie), un angajament important al companiei de a ajuta elevii de astazi in a-si dezvolta abilitatile necesare in cadrul economiei bazate pe cunoastere. Prin colaborarea cu guverne si educatori din peste 50 de tari, Intel investeste aproximativ 100 milioane de dolari anual pentru a imbunatati predarea si invatarea, prin intermediul utilizarii eficiente a tehnologiei, si pentru a sustine progresul educatiei si cercetarii in matematica, stiinte si tehnologie.  
Dintre cei 86 de profesori ce au obtinut diploma de Master Teacher, se preconizeaza ca peste 60% se vor implica in promovarea si derularea sesiunilor de instruire adresate profesorilor din tara, incepand cu primul trimestru din 2008. Pana la finalul anului 2008, coordonatorii proiectului din partea SIVECO Romania vor instrui la nivelul intregii tari peste 400 de cadre didactice, ce vor avea posibilitatea de a deveni instructori in cadrul acestui proiect.
"Prin implicarea in acest proiect am dorit sa le oferim profesorilor romani oportunitatea de a avea acces la unul dintre cele mai eficiente programe de instruire. Cursul "Intel®Teach - Instruirea in Societatea Cunoasterii" propune o abordare moderna a modului in care profesorii trebuie sa ii sprijine pe elevi in vederea obtinerii abilitatilor necesare secolului XXI si raspunde nevoii de formare profesionala pe care tot mai multe cadre didactice si-au manifestat-o", a declarat Dana Vladoiu, Training Project Coordinator, SIVECO Romania.
"Noile tehnologii schimba lumea din jurul nostru. Educatia de inalta calitate este esentiala pentru succesul pe piata muncii si pentru economie, intr-un mediu globalizat si extrem de competitiv," a declarat Irinel Burloiu, Intel Business Development Manager."Intel se bucura de oportunitatea de a colabora cu SIVECO pentru implementarea in Romania a Programului Intel Teach", a adaugat Irinel Burloiu.
Obiectivul cursului "Intel®Teach - Instruirea in Societatea Cunoasterii" este de a forma 60.000 de profesori romani pe parcursul urmatorilor trei ani. Bucurandu-se de sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si al Caselor Corpului Didactic din tara si beneficiind de o buna coordonare a proiectului asigurata de SIVECO Romania, aceasta initiativa se preconizeaza a fi un real succes. 
 
Cursul "Intel®Teach - Instruirea in Societatea Cunoasterii", face parte din strategia nationala de dezvoltare profesionala a resurselor umane din domeniul educational. Modernizarea sistemului de invatamant romanesc se inscrie astfel in amplul proces de consolidare a unei autentice societati a cunoasterii, competitiva la nivel european.
 
Despre Programul Intel Teach
Programul World Ahead integreaza si extinde eforturile Intel de a impulsiona progresul in ceea ce priveste accesibilitatea, conectivitatea, educatia si continutul digital. In fiecare zona, Intel se bazeaza pe progresele semnificative realizate deja si isi planifica eforturile astfel incat sa amplifice rezultatele si progresele obtinute.
Programul Intel Teach a ajutat peste 5 milioane de profesori din peste 40 de tari sa integreze eficient tehnologia in lucrul la clasa, pentru a imbunatati eficienta invatarii. In urmatorii ani, Intel intentioneaza sa instruiasca alte 10 milioane de profesori care sa utilizeze eficient tehnologia in procesul de predare, avand astfel posibilitatea de a oferi acces la tehnologie urmatorului milliard de utilizatori.
 
Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
 
In prezent, solutiile SIVECO sunt  utilizate de catre 1800 de clienti din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante - Ministerul Educatiei si Cercetarii din Romania, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe, Casa Nationala de Asigurari pentru Sanatate, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si Autoritatea Nationala a Vamilor - cat si companii private de referinta - OMV PETROM, Orange, Raiffeisen Bank, Citibank, Aerostar Bacau, Tiriac Air, Med Life, Com Auto Meridian, Carpatair Timisoara, URSUS Breweries etc.
 
SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).
 
De-a lungul celor 15 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si  "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte.
 
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedelearning.com.
Tag-uri: master teacher |