Home » D:News » Gras si simpatic

Gras si simpatic

01.25.2008
Gras si simpatic
Cercetatorii japonezi confirma faptul ca persoanele sociabile au tendinta de a se ingrasa, in timp ce cele anxioase sunt mai degraba slabe, potrivit unui studiu care examineaza legatura dintre personalitate si indicele de masa corporala (IMC) preluat de Reuters.

La studiu au participat peste 30.000 de persoane din nord-estul Japoniei, cu varste cuprinse intre 40 si 64 de ani. Participantii la studiu au oferit informatii despre greutate si inaltime si au efectuat un test de personalitate. Rezultatele acestui studiu indica faptul ca persoanele sociabile, extrovertite, prezinta mai mari probabilitati de a avea un indice de masa corporala (IMC) mai mare de 25, o limita de la care incepe obezitatea, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Tohoku, Japonia.

Dupa ce specialistii au luat in calcul ceilalti factori care determina greutatea, precum fumatul, acestia au descoperit ca barbatii extrovertiti prezinta de 1,73 ori mai multe probabilitati de a fi supraponderali fata de barbatii introvertiti. In ceea ce priveste femeile, cele extrovertite prezinta de 1,53 ori mai multe probabilitati de a fi obeze.
Persoanele catalogate drept "foarte anxioase" au prezentat de doua ori mai multe probabilitati de a fi subponderale (un IMC mai mic decat 18) fata de persoanele catalogate drept "anxioase".
Rezultatele demonstreaza ca personalitatea trebuie luata in calcul atunci cand se pun la punct masuri de prevenire a obezitatii si a slabiciunii corporale, spun cercetatorii.

Sursa: MEDIAFAX