Home » D:News » Un joint de canabis = 20 de tigari!

Un joint de canabis = 20 de tigari!

Un joint de canabis = 20 de tigari!
Publicat: 30.01.2008
"Iarba" este de 20 de ori mai periculoasa decat tigarile normale, spune un grup de specialisti din Noua Zeelanda.

Cele 79 de persoane cu ajutorul carora s-a realizat studiul, care sufera de cancer la plamani, au raspuns la intrebari in legatura cu viata lor personala, printre care si daca sunt sau au fost consumatori de marijuana. In urma sondajului, studiul a rezultat ca persoanele care fumeaza cate un joint pe zi, timp de 10 ani sau cele care fumeaza 2 jointuri pe zi, timp de 5 ani, au de 5.7 ori mai multe sanse sa se imbolnaveasca de cancer.

"Fata de fumatorii obisnuiti, fumatorii de cannabis ajung sa aiba de 5 ori mai mult monoxid de carbon in sange", explica Richar Beasley, liderul echipei medicale din Noua Zeelanda. Specialistul a subliniat faptul ca marijuana este mai periculoasa decat tutunul normal deoarece contine de doua ori mai multe substante carcinogene, precum hidrocarbonii poliaromatici.

De asemenea, medicul neo-zeelandez vorbeste si depre prevenirea cancerului la nivel mondial: "In viitor se va ajunge la o epidemie cancerigena legata de acest nou carcinogen, iar acest risc de viitor se aplica, probabil, in mai multe alte tari, unde cresterea consumului de canabis, printre adulti si adolescenti devine o problema de sanatate majora", a mai spus Beasley.

Sursa: Fox News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase