Home » D:News » Biocombustibilii – viitorii combustibili ai aeronavelor

Biocombustibilii – viitorii combustibili ai aeronavelor

Biocombustibilii – viitorii combustibili ai aeronavelor
Publicat: 25.02.2008
Compania Virgin Atlantic a efectuat duminica primul zbor al unui avion comercial pe baza de biocombustibili.

Aeronava Boeing 747 a zburat de la Londra la Amsterdam fara pasageri, intr-un efort de a arata intregii lumi ca biocombustibilii produc mai putin dioxid de carbon decat combustibilii obisnuiti, informeaza FoxNews.
Presedintele companiei, Sir Richard Branson, a declarat: "Acest zbor ne va ajuta pe aceia dintre noi care suntem interesati serios de reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera pentru dezvoltarea combustibililor viitorului, combustibili care vor alimenta zborurile noastre in urmatorii ani cu uleiuri sustenabile de ultima-generatie".
Avionul a fost alimentat cu combustibil pe baza de nuca de cocos si nuci de babassu (palmier brazilian) amestecat cu combustibil conventional, reprezentantii companiei aeriene descriind zborul verde ca fiind un progres in cercetarea combustibililor prietenosi cu mediul pentru aeronave.

Unii analisti s-au aratat incantati de perspectivele viitoare ale zborului pe baza de biocombustibili, realizat pentru prima data pe ruta Londra-Amsterdam, iar altii au criticat publicitatea facuta acestui eveniment, intrebandu-se daca exista intr-adevar beneficii de pe urma biocombustibililor asupra mediului inconjurator.

Articole pe aceeasi tema: Biocombustibilii nu sunt complet inofensivi

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase