Home » D:News » Japonia a lansat un satelit care va creste viteza de trafic a Internetului

Japonia a lansat un satelit care va creste viteza de trafic a Internetului

Japonia a lansat un satelit care va creste viteza de trafic a Internetului
Publicat: 25.02.2008
In cadrul programului sau spatial, Japonia a lansat un satelit de comunicatii experimental care ar putea ajuta la cresterea vitezei de acces la Internet in anumite zone ale Japoniei si in alte zone din Asia.

Lansarea satelitului a avut o mica intarziere datorita unei ambarcatiuni care a patruns intr-o zona in care accesul era restrictionat. Lansarea a avut loc la ora 10:55, ora Romaniei, de pe micuta insula Tanegashima, aflata la 1.000 de km sud de Tokio.
Satelitul a fost botezat “Kizuna” si va fi folosit la realizarea unor experimente in cadrul comunicatiilor de date printr-un sistem de mare viteza, care ar trebui sa ajunga si in locurile in care internetul nu este foarte dezvoltat.
Este echipat cu trei antene pentru testarea unei retele de Internet de banda larga care are drept tinte zona Japoniei, zona din sud-estul Asiei si unele regiuni din Pacific.

Oamenii de stiinta japonezi au spus ca acesta este rezultatul celor 12 ani de munca de la startul proiectului, iar pentru realizarea acestuia a fost necesara suma de 490 de milioane de dolari, dar prin punerea sa in aplicare vor avea cel mai avansat sistem de comunicatii din lume.

Sursa: reuters.com

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase