Home » D:News » Canibalismul, posibila cauza a disparitiei Neanderthalienilor

Canibalismul, posibila cauza a disparitiei Neanderthalienilor

Canibalismul, posibila cauza a disparitiei Neanderthalienilor
Publicat: 28.02.2008
Vestea existentei unei lumi in care “Neanderthalienii” s-ar manca intre ei, s-ar fi raspandit precum cea despre “vaca nebuna”, iar conform unei noi teorii dintr-o istorie mai recenta, bazata pe canibalism, se pare ca aceasta ar fi principala cauza care a slabit si a redus numarul celei mai raspandite populatii umane euroasiatice, contribuind la stingerea ei.

Exceptand ilustrarea consumului propriei specii, acesta nu era tocmai un mod sanatos de a se hrani, iar noul model teoretic ar fi putut rezolva prelungitul mister despre ce ar fi fost “Neanderthalienii”,.care s-au format in urma cu aproximativ 250.000 de an, pentru a disparea de pe fata pamantului acum 30.000 de ani.
Simon Underdown a declarat pentru Discovery News: “Povestea disparitiei acestei rase este una dintre cele mai intrigante din evolutia omului","De ce o rasa inteligenta cu un creier dezvoltat si cu atatea trasaturi in comun cu noi ar disparea?".
Pentru a rezolva aceasta dilema, un conferentiar al “Departamentului de Antropologie” din cadrul “Universitatii Oxford Brookes”, a studiat tribul “The Fore”, din Papua Noua Guinee, care practica canibalismul, ca ritual.
Descoperirea unei grote insangerate din Franta, in anul 1999, a demonstrat faptul ca in randul neanderthalienilor, canibalismul, era o practica frecventa. Oase, avand o vechime cuprinsa intre 100-120 de mii de ani au fost descoperite pe tarmul raului Rin. Expertii  sugereaza ca un grup de neandertalieni ar fi ciopartit carnea de pe oasele a cel putin sase semeni, dupa care le spargeau cu ajutorul unui ciocan de piatra, pentru a extrage maduva si din ele.

Nick Barton, directorul “Institutului de Arheologie” din cadrul “Universitatii din Oxford”, a declarat ca noile teorii sunt foarte interesante si vor trebui cercetate in profunzime pentru elucidarea misterului. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase