Home » D:News » Picatura de ploaie, o noua sursa de energie

Picatura de ploaie, o noua sursa de energie

Publicat: 28.02.2008
Picatura de ploaie, o noua sursa de energie
Cercetatorii europeni de la Comisia de Energie Atomica au studiat felul in care natura furnizeaza nenumarate cai pentru a satisface nevoia de apa.

Acest lucru a stat la baza unei noi metode care foloseste apa de ploaie, prin capturarea energiei pe care fiecare strop il elibereaza in contactul cu o suprafata dura, informeaza Gliving.tv.
O singura picatura de ploaie absoarbe o cantitate importanta de energie prin evaporare. Energia urmeaza un trend ce creste odata cu inaltimea la care se gaseste, iar dupa ce picatura devine prea grea sa ramana in nor, cade si loveste pamantul, moment in care energia este eliberata sub forma fortei mecanice.
Specialistii folosesc un material special pentru a captura forta si a o transforma in electricitate, dar din nefericire, electricitatea obtinuta dintr-o picatura este destul de mica, aproximativ 12 miliwati, asa ca sunt necesare precipitatii abundente pentru a produce electricitate pentru consum. Acest lucru ar putea fi schimbat cu ajutorul furtunilor sau al grindinei.
 
Pentru moment, soarele, ramane inca sursa tuturor formelor de energie descoperite. Dupa ce a creat conditiile de existenta ale dinozaurilor, soarele a ajutat la descompunerea lor, iar in cazul de fata, evapora apa si o transforma in picaturi care stocheaza energia in nori Daca emisiile de gaze care retin caldura continua sa creasca in atmosfera, energia solara poate deveni distructiva.
Aceste descoperiri dovedesc inca o data ca energia este peste tot in jurul nostru si nu doar in combustibilii fosili.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase