Home » D:News » Everestul risca sa devina o groapa de gunoi

Everestul risca sa devina o groapa de gunoi

Everestul risca sa devina o groapa de gunoi
Publicat: 14.03.2008
O linie aeriana din Nepal a transportat intr-o singura zi, 17 tone de sticle goale de bere si conserve, adunate din zona Lukla Village, satul care reprezinta baza expeditiilor pe muntele Everest.

Mii de alpinisti din intreaga lume aleg Lukla ca punct de plecare catre Everest, ceea ce a facut ca in scurt timp, zona sa se transforme intr-o mare groapa de gunoi, ajungand sa fie efectiv inconjurata de mormane de resturi.
Toate resturile aduse de pe munte erau debarasate aici, autoritatile locale aflandu-se in imposibilitatea de a prelucra o cantitate atat de mare de gunoi.
Vineri, compania de transport a efectuat ultimul zbor, declarand campania de curatenie inceputa inca de ianuarie, un succes. In aceasta operatiune masiva au fost implicate asociatiile locale, care au beneficiat de ajutorul unui numar mare de  voluntari.

Reprezentantii companiei aeriene si-au facut cunoscuta speranta ca aceasta campanie sa atraga atentia turistilor si localnicilor asupra conservarii mediului si ecosistemului sensibil din zona Himalayei.
Resturile, formate in mare parte din sticle, conserve si materiale plastice, vor fi sortate si distribuite corespunzator in vederea reciclarii.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase