Home » D:News » E oficial – Poluarea nu afecteaza Jocurile Olimpice

E oficial – Poluarea nu afecteaza Jocurile Olimpice

E oficial – Poluarea nu afecteaza Jocurile Olimpice
Publicat: 17.03.2008
Nivelul poluarii inregistrat la Beijing nu va afecta sanatatea sportivilor participanti la Olimpiada de vara din 2008, in schimb, este posibil ca performantele acestora sa aiba de suferit, se arata intr-un raport dat publicitatii de catre Arne Ljungqvist, medicul oficial al Comitetului Olimpic International.

Mai multe delegatii sportive si-au exprimat insa ingrijoararea cu privire la gradul ridicat al poluarii din China, grad care ar putea afecta serios atat sanatatea cat si performantele sportive ale atletilor. Campionul mondial la proba de maraton, Haile Gebrselassie, a anuntat deja ca nu va participa la Jocurile Olimpice pentru a evita agravarea astmului de care sufera si care ar putea evolua in cazul unei expuneri prelungite la aerul poluat.
“Decizia lui Gebrselassie este una privata si nu a putea spune ca poate deveni un model pentru ceilalti atleti. Rapoartele pe care le-am primit de la Beijing ne asigura ca poluarea nu este un motiv de ingrijorare pentru sportivi”, a subliniat  Ljungqvis, desi acesta  a admis ca sportivii care sufera deja de boli respiratorii pot avea de suferit.

Autoritatile chineze au anuntat deja introducerea unor masuri severe pentru controlul gradului de poluare pe durata Olimpiadei, masuri ce vor culmina cu retragerea din traficul rutier a pestea un milion de automobile..

 
Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase