Home » D:News » Prima expeditie feminina la Polul Nord a fost anulata

Prima expeditie feminina la Polul Nord a fost anulata

Prima expeditie feminina la Polul Nord a fost anulata
Publicat: 25.03.2008
Exploratoarea britanica Hannah McKeand a anulat expeditia in urma careia urma sa devina prima femeie care a atins Polul Nord, singura si fara ajutoare externe. Managerul expeditiei a anuntat anularea in cursul zilei de duminica, dupa ce exploratoarea a suferit un accident.

Aceasta planuia sa parcurga cei aproximativ 800 de kilometri in 60 zile, in conditiile in care temperaturile pot cobori chiar si pana la minus 60 de grade Celsius.
McKeand, in varsta de 34 ani, s-a ranit la picior, spate si umar in urma unei caderi intr-o groapa de 2.5 metri in timpul serii de joi, dupa numai 72 kilometri nord de punctul de plecare.
Conform declaratiei managerului expeditiei, aceasta s-a urcat pe un mic varf de zapada pentru a incerca sa identifice drumul, insa sub aceasta se afla o groapa adanca.
Exploratoarei i-a trebuit o ora sa iasa la suprafata, dar fiind lipsita de mobilitate si cu dureri mari, a decis sa anuleze expeditia.

In urma cu 5 ani, Pen Hadow, atunci in varsta de 41 de ani, a devenit prima persoana care a pornit din Canada catre Polul Nord fara alte ajutoare, efectuand traseul in 64 zile.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase