Home » D:News » Opera de Verdi, interpretata cu figuranti goi

Opera de Verdi, interpretata cu figuranti goi

Opera de Verdi, interpretata cu figuranti goi
Publicat: 14.04.2008
Un numar de 35 de barbati si femei cu varsta peste 50 de ani vor aparea goi intr-o interpretare insolita a operei lui Giuseppe Verdi, "Bal mascat", care se va juca, la Erfurt, a anuntat conducerea operei din acest oras, situat in estul Germaniei.

Autorul punerii in scena a operei este coregraful austriac Johann Kresnik, 69 de ani, un obisnuit al montarilor care provoaca dezbateri. Dupa ce a lansat o oferta pentru 35 de de figuranti, el a primit raspunsuri de la 60 de candidati din regiunea Thuringen, unde se afla Erfurt, a declarat directorul Operei din Erfurt, Guy Montavon.
Figurantii se vor prezenta in fata publicului dezbracati, purtand doar masti cu Mickey Mouse pe tot parcursul spectacolului, decorul fiind reprezentat de ruinele World Trade Center.
"Este vorba de un spectacol foarte frumos si poetic. Conceptul este putin critic fata de America, aceasta lume a Americii cu locuitori foarte bogati si altii foarte saraci, cu razboiul si excesele societatii americane de astazi", a indicat Guy Montavon.
In ciuda apelului lansat de un politician local la boicotarea acestui spectacol, toate locurile au fost deja rezervate pentru cele cinci reprezentatii, a spus Montavon.
Johann Kresnik a devenit cunoscut datorita montarilor sale foarte provocatoare in Germania, mai ales pentru ca a urcat pe scena interpreti goi.

Sursa: MEDIAFAX

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase