Home » D:News » „Otello” de Verdi revine la Cluj dupa 40 de ani

„Otello” de Verdi revine la Cluj dupa 40 de ani

„Otello” de Verdi revine la Cluj dupa 40 de ani
Publicat: 16.04.2008
Otello" de Giuseppe Verdi, o capodopera a genului liric, revine pe afisele clujene dupa aproape patruzeci de ani, intr-o superproductie purtand semnatura regizorului Mihai Maniutiu, prezentata in 23 aprilie, in premiera, la Opera Nationala Romana din Cluj.

"Publicul va avea ocazia sa vada premiera uneia dintre capodoperele absolute ale genului liric mondial, opera in patru acte „Otello”. Cea de-a douazeci si cincea creatie a maestrului italian si penultima, tragicul «Otello», a fost prezentata in premiera absoluta la Milano, la 5 februarie 1887. Prima reprezentatie a acestui titlu pe scena Operei Nationale Romane Cluj-Napoca a avut loc la 12 octombrie 1932", se arata intr-un comunicat. Sub bagheta dirijorului Horváth József, in scenografia imaginata de Valentin Codoiu, acest titlu, prezent in repertoriul celor mai importante teatre de opera din lume, revine pe afisele clujene dupa aproape patruzeci de ani.Libretul operei in patru acte este creat de Arrigo Boito si inspirat din piesa cu acelasi nume a lui William Shakespeare.

Din distributia spectacolului fac parte: Marius Vlad Budoiu (Otello, maur, general al Armatei Venetiene), Stefan Ignat/ Oleg Ionese (Jago, stegar), Sorin Lupu si Cristian Mogosan, Daniel Ovidiu (Cassio), Florin Pop si Stefan Pop (Roderigo), Carmen Gurban si Irina Sandulescu Balan (Desdemona).

Premiera va avea loc, miercuri, 23 aprilie 2008, ora 18.30 la Opera Romana din Cluj.

Sursa:Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase