Home » D:News » Opera pierduta a lui Vivaldi, cantata dupa 278 de ani

Opera pierduta a lui Vivaldi, cantata dupa 278 de ani

Opera pierduta a lui Vivaldi, cantata dupa 278 de ani
Publicat: 05.05.2008
Opera "Argippo" a celebrului compozitor italian Antonio Vivaldi a fost prezentata, pentru prima data in 278 de ani, la Praga, informeaza BBC News online.

"Argippo" a fost scrisa de Vivaldi pentru capitalia Cehiei si a avut premiera la Praga, in 1730. Ulterior, opera, o poveste a "pasiunii, dragostei si intrigii", a disparut fara urma. O mare parte a acesteia a fost descoperita in Germania de catre dirijorul ceh Ondrej Macek, care ulterior a completat partile lipsa.

"Am descoperit ca, in 1733, la trei ani de la premiera, ansamblul muzical italian a fost vazut la Regensburg. Acestia fusesera invitati sa cânte acolo dupa ce teatrul din Praga a ars", a declarat Macek.

"Am crezut ca italienii ar fi putut sa aduca ceva cu ei si am fost norocos sa descopar o colectie anonima de muzica, cu mai multi compozitori, care includea, de asemenea, arii din «Argippo»", a subliniat dirijorul. Ulterior, Macek a folosit arii din Vivaldi pentru a recompune intreaga opera, descoperirea acestuia incluzând doar doua treimi din originalul operei. Dupa Praga, "Argippo" va fi jucata, la inceputul lunii iunie, la teatrul baroc Cesky Krumlov, aflat la frontiera austriaca, unul din putinele din Europa care au scapat distrugerii, apoi in octombrie, la Venetia, orasul natal al lui Vivaldi.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase