Home » D:News » Alaska nu crede in disparitia ursilor polari

Alaska nu crede in disparitia ursilor polari

Alaska nu crede in disparitia ursilor polari
Publicat: 22.05.2008
Statul american Alaska va actiona in judecata decizia oficialilor americani de a introduce ursii polari pe lista animalelor pe cale de disparitie, a anuntat astazi Sarah Palin, guvernatorul acestui stat.

Atat Sarah Palin cat si alti reprezentati ai autoritatilor locale au declarat ca se tem pentru reducerea activititatilor petroliere din zona, una dintre conditiile prevazute de organismele internationale cu scopul de a proteja habitatul ursilor polari.

Palin a sustin faptul ca nu exista suficiente probe pentru a declara ursii drept o specie amenintata, ba mai mult, numarul acestora ar fi crescut simtitor in ultimii 30 de ani datorita masurilor deja existente. De asemenea, nici avertismentele cu privire la modificarile climatice din ultimele decenii, modificari care afecteaza direct habitatul ursilor polari, nu sunt demne de incredere, subliniaza repulicana Sarah Palin.

Ca un raspuns la declaratiile guvernatorului, Kassie Siegel, cercetator al Centrul pentru Diversitate Biologica din Alaska a declarat:
„Alaska merita mult mai mult. Declaratiile doamnei Sarah Palin sunt inconstiente si vin ori dintr-o dezinformare, ori din motive intemeiate de ordin economic. Nici chiar administratia Bush nu poate nega realitatea incalzirii globale.”

Mamiferele marine si ursii polari sunt protejati prin legi federale si nu prin legile guvernului de la Washington, ceea ce inseamna ca Alaska poate scoate ursii de pe lista animalelor disparute, anunta agentia de presa MSNBC.

Sursa: MSNBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase