Home » D:News » Europa fortata sa renunte la testele pe animale

Europa fortata sa renunte la testele pe animale

Europa fortata sa renunte la testele pe animale
Publicat: 29.05.2008
Oamenii de stiinta din mai multe state ale lumii au lansat un apel catre cercetatorii europeni pentru a stopa testele asupra animalelor vii, anunta BBC.

O directiva a Uniunii Europene prevedea protectia animalelor folosite in scopuri stiintifice, dar aceasta trebuie revizuita, este de parere Dr. Goodall, unul dintre cei mai mari specialisti britanici in viata si comportamentul primatelor.

Conform datelor oficiale, aproximativ 11 milioane de animale sunt folosite in experimentele oamenilor de stiinta din Uniunea Europeana, cifra care a ramas constanta in ultimii ani. Dr. Goodall, care si-a petrecut majoritatea vietii studiind comportamentul cimpanzeilor, a propus chiar, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc saptamana aceasta la Bruxelles, acordarea Premiului Nobel pentru descoperiri care nu au implicat testele pe animale.

In ciuda cercetatorilor care sustin ca astfel de experimente sunt imperios necesare, Goodall a reusit sa stranga pana in prezent peste 150.000 de semnaturi care sa oblige Uniunea Europeana sa inceteze testele.

Sursa:BBC

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase