Prima pagină D:News

Pepenii au acelasi efect ca si Viagra

Redactia Descopera.ro | 07.01.2008 | ● Vizualizări: 465
Pepenii au acelasi efect ca si Viagra     pepene, viagra, lycopina, arginina, obezitate, disfunctii erectile, circuitul sanguin, prostata, citrulina + zoom
Galerie foto (1)

Daca pana acum pepenii reprezentau, pentru cei mai multi, fructele ideale pentru perioada de vara, studiile cercetatorilor americani au aratat ca acestia contin ingredientele necesare pentru a produce efecte asemanatoare cu ale celebrei pilule albastre si, mai mult, sa mareasca libidoul, se anunta in editia online a ScienceDaily.

„Pe masura ce aprofundam studiile asupra pepenilor, cu atat mai mult descopeream calitatile extraordinare ale acestu fruct si beneficiile pe care le aduce corpului uman. De multa vreme se stia pepenii au calitati curative, dar lista impresionant a acestora creste cu fiecare analiza”, sustine Bhimu Patil, cercetator la Texas A&M’s Fruit and Vegetable Improvement Center.

Oamenii de stiinta au descoperit in compozitia banalului pepene o substanta numita citrulina, substanta ale carei efecte asupra corpului uman nu erau inca pe deplin cunoscute. Studiile au aratat, insa, ca, odata consumata, citrulina este transformata in arginina, aminoacid esential, prin reactia unor anumite enzime.

„Reactia citrulina-arginina previne bolile cardiace, intareste sistemul imunitar si este benefica celor ce sufera de obezitate si diabet. Pe de alta parte, arginina relaxeaxa vasele de sange si trateaza disfunctiile erectile, la fel ca si in cazul Viagrei”, subliniaza acelasi Patil.

Efectele curative ale pepenelui nu se opresc, insa, aici. Arginina imbunatateste circulatia ureei, inlaturand substantele toxice din corp. Chiar daca un procent de aproape 92% din compozitia unui pepene este reprezentat de apa, restul de 8% este incarcat cu lycopina si antioxidanti care protejeaza inima, prostate si ajuta la santatea pielii.

„Despre lycopina se stia ca exista in cantitati mari in tomate si fructele rosii dar, acum, stim ca ea se gaseste in concentratie ridicata si in compozitia pepenilor. Studiile aratasera ca lycopina este mult mai bine absorbita de organism atunci cand tomatele erau amestecate in salate cu ulei de masline si alte vegetale, cele mai indicate fiind spanacul si fructele de avocado. Din pacate, consumul pepenilor cu spanac si ulei de masline nu reprezinta un produs cu succes la public”, concluzioneaza Patil.

Lycopina se conserva cel mai bine in pepene atunci cand acesta este introdus intr-un mediu rece. Oamenii de stiinta incurajeaza consumatorii ca, odata ce au taiat un pepene, sa il introduca in frigider.

Sursa: ScienceDaily