Home » D:News » Padurile, amenintate de nevoia de hrana si combustibil

Padurile, amenintate de nevoia de hrana si combustibil

Padurile, amenintate de nevoia de hrana si combustibil
Publicat: 15.07.2008
Nevoia tot mai acuta de terenuri arabile pentru a creste plantele necesare asigurarii hranei si obtinerii materiei prime pentru biocombustibili, va duce in scurt timp la distrugerea unor suprafete imense de padure.

“Aceasta cerere va insemna mai multe despaduriri, mai multe conflicte, mau multe emisii de carbon, o schimbare dramatica a climatului si mai putina prosperitate pentru toata lumea”, declara Andy White, co-autor al studiului intitulat “Seeing People throught the Trees”.
Cererea crescuta de alimente, biocombustibili, hartie si crearea unei industrii foarte puternice inseamna ca aproximativ 515 milioane de hectare de pamant arabil vor fi necesare pentru a acoperi aceste nevoi, pana in 2030.

Dar numai 200 milione de hectare sunt disponibile in prezent, fara a pune la scocoteala suprafetele de padure tropicala.
“Este foarte clar ca aceasta criza duala, cea a hranei si cea a combustibililor, va atrage noi investitori si va deschide calea speculatiilor. Doar protejand drepturile oamenilor care traiesc in jurul acestor paduri, vom putea preveni decimarea acestor populatii sarace, care vor fi afectate de schimbarile ce se vor petrece in zona.”, sustine Andy White.

Sursa: BBC News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase