Home » D:News » Lemnul importat de U.E. provine din surse ilegale

Lemnul importat de U.E. provine din surse ilegale

Lemnul importat de U.E. provine din surse ilegale
Publicat: 28.07.2008
Circa o cincime din lemnul importat in Uniunea Europeana a fost recoltat ilegal sau provine din surse suspecte, din tari precum Rusia, Indonezia si China, raporteaza activistii din cadrul WWF, o organizatie internationala de protectie a mediului.

Per total, 30% din lemnul suspectat provine din sud-estul Asiei, 30% din America Latina, si peste 36% din Africa. Marii importatori din cadrul U.E. sunt tari dezvoltate precum Finlanda, Marea Britanie, Germania si Italia.
“Defrisarile ilegale distrug intotdeauna insasi functia reglatoare a padurilor, cresc riscul de creare a dezastrelor naturale precum inundatiile si alunecarile de teren, si per anasamblu, duc la schimbari climatice de care nu sunt deloc scutite nici tarile dezvoltate din Uniunea Europeana” declara Anke Schulmeister, responsabilul de starea padurilor din cadrul WWF. Raportul demonstreaza, de asemenea, ca taierile ilegale lovesc in pretul lemnului din tarile de origine si cheama la stoparea importului de catre statele U.E. Consiliul Executiv Superior al Uniunii Europene declara ca va adopta o noua legislatie in aceasta directie in cadrul reuniunii sale din luna septembrie a anului curent.

Sursa: Reuters

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase