Home » D:News » Aptitudinile matematice nu depind de sex

Aptitudinile matematice nu depind de sex

Aptitudinile matematice nu depind de sex
Publicat: 29.07.2008
Foarte raspandita, atat in randul profesorilor, cat si a parintilor, ideea conform careia baietii sunt mai inclinati catre studiile matematice decat fetele, nu are nici o baza stiintifica.

Un studiu american a revelat faptul ca, contrar ideilor preconcepute, aptitudinile matematice nu depind de sex.
Intr-un articol publicat in revista americana Science, Janet Hyde, psiholog al Universitatii din Wisconsin, impreuna cu o echipa de cercetatori, au studiat rezultatele a 7 milioane de elevi din 10 state americane, obtinute in cadrul evaluarilor standard organizate in fiecare an in Statele Unite, dupa promulgarea legii “No child left behind”, in 2001.

Rezultatul studiului nu lasa loc de interpretari: in ceea ce priveste matematica, diferentele intre sexe sunt neglijabile, atat in cazul elevilor de gimnaziu cat si a celor de liceu, indiferent de originea lor etnica.
“Pana in prezent, la liceu, fetele urmau mai putine cursuri aprofundate de matematica sau de stiinte exacte decat baietii.”, declara autorii studiului, pentru care aceasta diferenta reprezinta explicatia cea mai plauzibila a acestei opinii generalizate.
Cu toate acestea, efectivul feminin in centrele universitare bazate pe studiul matematicii ramane inca scazut, deoarce numai 15% din totalul studentilor este reprezentat de femei.
O anomalie care, conform autorilor studiului, nu este legata de performantele scolare ale acestora.

Sursa: Figaro
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase