Home » D:News » Specie noua de pisica de mare, descoperita in Pacific

Specie noua de pisica de mare, descoperita in Pacific

Specie noua de pisica de mare, descoperita in Pacific
Publicat: 01.08.2008
Desi pisica de mare desemna acea specie marina, de dimensiuni mici sau medii, intalnita in general in apropierea coastelor si a recifelor de corali, biologii marini au putut confirma existenta unei a doua specii, de dimensiuni gigantice, care traieste in adancurile oceanelor lumii, anunta National Geographic.

Noua specie, care poate atinge si doua tone per exemplar reprezinta inca o necunoscuta pentru specialisti. Dimensiunile unui singur exemplar pot ajunge, conform primelor observatii, pana la opt metri latime, desi se estimeaza ca acestea pot creste direct proportional cu durata de viata a animalelor.

Comparativ cu rudele lor mult mai mici din apropierea tarmurilor, noile pisici de mare sunt inofensive si nu prezinta acul veninos din varful cozii. Specialistii inca incearca sa identifice zona din care provin misterioasele animale desi, la o prima vedere, acestea ar fi mai degraba migratoare.

Naturalistul si prezentatorul TV australian, Steve Irwin, a fost ucis de atacul unei pisici de mare clasice, in urma cu doi ani.

Sursa:NationalGeographic

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase