Home » D:News » Boala care transforma pielea in piatra

Boala care transforma pielea in piatra

Boala care transforma pielea in piatra
Publicat: 04.08.2008
Pielea unei fete din Marea Britanie se transforma sistematic in piatra, dupa ce aceasta a fost afectata de o boala incurabila, numita scleroderma sistemica. O dereglare a sistemului imunitar comanda corpului sa produca o cantitate de colagen mult mai mare decat este necesar, facand astfel ca pielea sa se intinda si sa se intareasca.

Hope Barrie, o fetita de 11 ani din Marea Briranie, a fost nevoita sa renunte la cantatul  la violina, deoarece afectiunea face sa-i fie imposibil sa-si mai utilizeze mainile.
Hope sufera de versiunea sistemica a bolii, care incepe cu o circulatie proasta la degete, dupa care pielea incepe sa se subtieze si sa se intareasca. Boala poate afecta chiar si organele interne.
Pe masura ce maladia progreseaza, este din ce in ce  mai dificil pentru pacient sa-si miste mainile si picioarele sau sa-si deschida gura.

In Statele Unite, aceasta boala afecteaza 300 000 de indivzi, in mare parte femei, cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani.
Cei afectati de boala apeleaza la ajutorul chimioterapiei, insa un nou tratament pe baza de celule stem este in curs de testare.
Desi pana in prezent nu s-a gasit un leac pentru a trata scleroderma, cercetatorii de la Virginia Mason Research Center din cadrul Duke University Medical Center, au efectuat in 2006 un experiment cu celule stem pe o pacienta voluntara. Dupa efectuarea tratamentului experimental, pacienta a inceput sa se recupereze rapid si si-a putut relua o mare parte dintre activitatile zilnice.

Sursa: FoxNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase