Home » D:News » Fericirea protejeaza impotriva cancerului la san

Fericirea protejeaza impotriva cancerului la san

Fericirea protejeaza impotriva cancerului la san
Publicat: 22.08.2008
O atitudine pozitiva de-a lungul vietii scade riscul aparitiei cancerului la san cu 25 %, anunta cercetatorii israelieni.

Un nou studiu al Universitatii Ben-Gurion din Negev, Israel, arata ca femeile fericite sunt mai putin expuse bolilor. Prin opozitie, o viata nelinistita si stresata are un efect contrar asupra sanatatii generale. Femeile care au trecut prin evenimente traumatizante prezinta un risc al aparitiei cancerului cu 62% mai ridicat decat cele care au fost ferite de episoade neplacute.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 250 de femei cu varste cuprinse intre 25 si 45 de ani, care au fost diagnosticate cu cancer la san.
Acestora li s-au pus intrebari personale, legate de tragedii, pierderi suferite, decese sau deceptii. Raspunsurile lor au fost comparate cu cele date de un alt grup de femei sanatoase.
Analiza rezultatului a indicat o legatura clara intre aparitia bolii si evenimentele traumatizante pe care pacientele le-au traversat. Femeile optimiste si fericite au cu 25% mai putine sanse sa se imbolnaveasca de cancer la san, o boala care numai in Marea Britanie ucide 1 000  de femei pe luna.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase