Home » D:News » Viata descoperita la 700 de ani lumina fata de Pamant

Viata descoperita la 700 de ani lumina fata de Pamant

Viata descoperita la 700 de ani lumina fata de Pamant
Publicat: 22.09.2008
O echipa de cercetatori spanioli de la Instituto Astrofísica de Canarias (IAC) a reusit sa identifice molecule de naftalina la o distanta de circa 700 de ani lumina distanta fata de Terra. Conform acestora, naftalina, una dintre cele mai complexe molecule descoperite in mediul interstelar, ar sta la baza aparitiei vietii pe Terra, anunta ScienceDaily.

„Am identificat prezenta naftalinei in norii de materie interstelara din constelatia Perseus, la aproape 700 de ani lumina distanta de Pamant. Ar fi interesant sa aflam daca in acest spatiu exista hidrocarburi mai complexe si chiar aminoacizi. In contact cu radiatiile ultraviolete, cu amoniul si cu apa, naftalina reactioneaza si este capabila sa produca o larga varietate de aminoacizi, precursori ai vietii”, sustine Susana Iglesias Groth, unul dintre cercetatorii din cadrul institutului spaniol.

Astfel de molecule au jucat un rol fundamental in aparitia vietii pe Terra. In fapt, naftalina a fost identificata in meteoritii care s-au prabusit pe Pamant inca inainte de aparitia primelor forme de viata pamantene.

Sursa:ScienceDaily

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase