Home » D:News » Miscare Soarelui corespunde extinctiilor in masa de pe Terra

Miscare Soarelui corespunde extinctiilor in masa de pe Terra

Miscare Soarelui corespunde extinctiilor in masa de pe Terra
Publicat: 01.10.2008
Intre miscarea Soarelui prin Calea Lactee si aparitia cometelor care bombardeaza Pamantul exista o stransa legatura, sustine un studiu al oamenilor de stiinta de la Centrul de Astrobiologie din Cardiff, studiu citat de publicatia online ScienceDaily.

Cercetatorii britanici au reconstruit un model computerizat al miscarii Soarelui prin Calea Lactee pentru a deslusi tainele unei calatorii interstelare despre care se stiu inca foarte putine lucruri. Spre suprinderea oamenilor de stiinta, Soarele pare sa sara dintr-un plan in altul al galaxiei, atragand, prin intermediul fortei sale gravitationale, cometele care, astfel, patrund in sistemul nostru solar. Studiul cercetatorilor britanici sugereaza ca o coliziune a Pamantului cu o cometa are loc la fiecare 35 – 40 de milioane de ani, perioada care ar corespunde marilor extinctii ale vietii terestre.

Ultima mare coliziunea a avut loc, in acceptiunea oamenilor de stiinta, acum 65 de milioane de ani, moment ce echivaleaza cu disparitia dinozaurilor. Conform studiilor, Terra este foarte aproape de o noua astfel de coliziune. Totodata, cercetatorii privesc si partea buna a lucrurilor. Astfel, coliziunile repetate ale Terrei cu diferite comete ar fi putut raspandi germeni ai vietii terestre prin tot Universul, ceea ce duce cu gandul la aparitia unor forme de viata pe alte planete propice vietii.

Sursa: ScienceDaily
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase