Home » D:News » O echipa japoneza a descoperit urmele lui Yeti in Nepal

O echipa japoneza a descoperit urmele lui Yeti in Nepal

O echipa japoneza a descoperit urmele lui Yeti in Nepal
Publicat: 22.10.2008
O echipa compusa din antropologi, zoologi si cameramani profesionisti a descoperit recent, in Nepal, urmele unei creature antropoide care se deplasa biped. Observatiile si fotografiile au fost efectuate in apropierea Muntelui Dhaulagiri IV si, la o prima vedere, toata datele indica un singur suspect..Yeti – Omul Zapezilor.

“Urmele aveau lungimea de aproximativ 20 cm, semanau cu cele de om si urmau un traseu in zapada “, declara Yoshiteru Takahashi, conducatorul expeditiei si presedinte al Yeti Project Japan. Declaratia survine in urma ultimei expeditii efectuata de sapte cercetatori niponi, in care acestia au folosit tehnologie de ultima ora destinata fotografierii si filmarii celebrului Yeti, fiinta humanoida cu aspect de maimuta despre care se crede ca traieste in regiunea muntilor Himalaya.

In ciuda celor 42 de zile petrecute intre stancile Muntelui Dhaulagiri IV, care se inalta la 7 661 metri, echipa cercetatorilor niponi nu a reusit se fotografieze inca un Yeti, in schimb a fotografiat toate urmele lasate de acesta in zapada.
Yoshiteru Takahashi este convins ca urmele fotografiate apartin lui Yeti, aducand drept dovada cei peste 10 ani petrecuti in Himalaya, precum si faptul ca ca expertii japonezi au intalnit in trecut numeroase urme de ursi, leoparzi ai zapezii, lupi, mufloni si cerbi. Profesorul Takahashi, alaturi de mai multi localnici, afirma ca a vazut un Yeti in decursul expeditiei din anul 2003.
“Era la o distanta de 200 de metri de grupul nostru, statea inaltat in doua picioare ca un om, si avea o inaltime de aproximativ 150 cm. Parea un pui dezorientat”, afirma profesorul nipon.
Acesta a declarat ca fotografiile obtinute il determina sa organizeze o noua expeditie in care spera sa obtina primele imagini din lume cu primate care ar putea fi cea mai apropiata ruda a omului.

Sursa : Telegraph
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase