Home » D:News » Creierul functioneaza la maxim la 39 ani, dupa care…

Creierul functioneaza la maxim la 39 ani, dupa care…

Creierul functioneaza la maxim la 39 ani, dupa care…
Publicat: 24.10.2008
Viata nu incepe la 40 de ani, doar incetineste. Conform ultimelor studii de anvergura in domeniu, creierul uman functioneaza la capacitate maxima la varsta de 39 de ani, dupa care degradarea proceselor mentale intra in mod inevitabil pe o rata descendenta.

Procesul de incetinire al activitatilor mentale apare datorita degradarii “tecilor” de grasime care imbraca celulele nervoase, cunoscute in limbaj comun sub numele de neuroni.
Aceste teci de grasime au rol de protectie al neuronilor, cumva in genul protectiei oferite de invelisul de plastic pentru firele electrice dintr-un cablu. Astfel protejati, neuronii primesc si retransmit semnale din corp spre creier. Cand tecile neuronale se deterioreaza, semnalele dintre neuroni si creier sunt incetinite, in mod direct reactiile intre creier si corp au de suferit la randul lor. Cercetatorii  din cadrul Universitatii California din Los Angeles afirma ca dupa implinirea varstei biologice de 40 ani, organismul incepe sa piarda lupta, nemaiavand capacitatea de a “repara” tecile neuronale deteriorate.
Concluzia specialistilor a aparut in urma unui test simplu, caracteristic domeniului neurologiei. Conform testului efectuat pe 72 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 23 si 80 ani, participantii au trebuit sa-si atinga ambele degete aratatoare in decurs de doar 10 secunde.

Rezultatele cele mai bune au fost obtinute de subiectii aflati la varsta de 39 ani.
Masuratorile au fost efectuate cu ajutorul unui scaner MRI care a inregistrat activitatea din tecile de mielina care protejeaza neuronii din lobii frontali ai creierului.

Sursa : Daily Mail

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase