Home » D:News » Un roman a inventat scannerul viitorului

Un roman a inventat scannerul viitorului

Un roman a inventat scannerul viitorului
Publicat: 29.10.2008
Unitatile de politie din viitorul apropiat vor beneficia de un scanner avansat cu ajutorul caruia vor putea observa corpul persoanei suspecte prezentat in forma tridimensionala. Noul aparat poate prezenta corpul unei persoane indiferent cat de gros este aceasta imbracata, fara a mai fi necesar ca persoanele perchezitionate de politie sau cele care intra in aeroporturi sa se dezbrace.

O echipa formata din doi cercetatori din cadrul Universitatii Brown, Rhode Island, Statele Unite, au creat cel mai performant scanner existent in lume la ora actuala.
Michael Black si romanul Alexandru Balan au creat un scanner capabil sa observe toate detaliile care tin de orice particularitati corporale ale persoanei scanate. Noul model ofera pe ecran o imagine tridimensionala in care se poate determina sexul persoanei, pe langa inaltime, greutate si alte caracteristici.
Inventia celor doi cercetatori a fost prezentata luna aceasta in cadrul European Conference on Computer Vision din Marsilia, unde a avut un succes de proportii.
Modelul creat de Alexandru Balan are diverse aplicatii in domenii variate precum medicina, industria jocurilor computerizate, armata, politie, sisteme de siguranta.
Aparatul va fi instalat curand in incinta aeroporturilor permitand astfel controlarea unui numar mare de persoane fara a mai fi nevoie ca acestea sa-si dezbrace hainele.

Sursa: Live Science
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase