Home » D:News » Robotii care vaneaza in haita

Robotii care vaneaza in haita

Robotii care vaneaza in haita
Publicat: 06.11.2008
Departamentul de aparare al Statelor Unite a dezvoltat un nou concept de tehnica militara robotizata. Botezat Multi Robot Pursuit System, acesta va fi folosit pentru “ detectarea si anihilarea subiectilor umani necooperanti” dupa cum declara purtatorul de cuvant oficial al U.S. Army.

Dispozitivul de control robotizat va fi montat pe un minitransportor militar, echipat la randul sau cu o mitraliera de calibru greu, lansatoare de rachete si arme sonice.
Gladiator Tactical Unmanned Ground Vehicle, dupa cum se numeste intregul ansamblu, va fi dat in  folosinta in decursul acestei luni pe teatrele militare din Irak si Afganistan. Robotii vor fi controlati de un operator uman caruia-i vor transmite datele observate.
In cadrul misiunilor de interventie, diversiune sau lupta, aceste dispozitive mobile robotizate vor actiona in grupuri de cate 3 sau 5.
Specialistii americani care au creat conceptele, afirma ca rolul lor va fi decisiv in cadrul investigarii zonelor care sunt expuse radiatiilor nucleare si bombardamentelor chimice.

Sursa : Popscience
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase