Home » D:News » Taigaua siberiana este prea puternica pentru credinciosii de rit vechi

Taigaua siberiana este prea puternica pentru credinciosii de rit vechi

Taigaua siberiana este prea puternica pentru credinciosii de rit vechi
Publicat: 10.11.2008
Cel putin acesta este verdictul oficial al unei echipe de medici rusi care i-a interzis unei batrane de 73 sa se stabileasca in padurea siberiana alaturi de rudele sale.

Polina Ilarionova in varsta de 73 ani intentiona sa se stabileasca in taiga alaturi de pustnica Agafya Lykova, in etate de 63 ani, pentru a o ajuta pe acesta din urma in privinta traiului zilnic. Dupa ce a primit avizul favorabil al guverantorului rus al regiunii Kemerovo din sud-vestul Siberiei, batrana s-a lovit de scepticismul medicilor care, in urma analizelor facute, au concluzionat ca batrana nu ar putea supravietui iernilor aspre din acesta zona.

Agafya Lykova a trait in salbaticie inca din anul 1937, atunci cand tatal sau, un rus credincios de rit vechi, a decis ca familia sa sa traiasca in taiga pentru a-si mentine sufletele neatinse de mizeria morala a lumii moderne.
Familia a trait izolata de lume, la circa 300 kilometri de orice urma de civilizatie, pana in momentul in care un grup de geologi sovietici a descoperit-o intamplator in anul 1978. Credinciosii rusi de rit vechi s-au desprins in mod oficial de Biserica Ortodoxa Pravoslavnica Rusa inca din secolul al XVII-lea in urma unei dispute legate de practicile liturgice. Credinciosii de rit vechi considera si in zilele noastre ca barbieritul este un pacat.

Sursa : Ria Novosti

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase