Home » D:News » Cel mai modern pod al lumii va fi construit in Dubai

Cel mai modern pod al lumii va fi construit in Dubai

Cel mai modern pod al lumii va fi construit in Dubai
Publicat: 11.11.2008
FXFOWLE, o companie de constructii de New York, a fost selectata pentru a construi in Dubai ceea ce se vrea unul dintre cele mai mari si mai moderne poduri din lume. Obisnuit deja cu recordurile in materie de arhitectura, micul stat din Orientul Mijlociu a anuntat ca proiectul va incepe imediat si se va finaliza in 2012.

Podul va avea lungimea de 1600 de metri si o latime de 64 de metri, care va include 12 benzi de circulatie, cate 6 in fiecare directie. Mijlocul constructiei va fi strabatut de doua linii de metrou iar fiecare arc, dintre cele doua destinate sa sustina imensa greutate a podului, va masura 205 metri inaltime la o lungime de 667 de metri. Lungimea arcului de sustinere o va depasi pe cea a deja celebrului Lupu Bridge din Shanghai, China, cel care, cu 550 de metri lungime, ese considerat detinatorul recordului mondial.

Proiectul in valoare de 817 milioane de dolari va fi finalizat, conform autoritatilor, in maxim patru ani, data oficiala a inaugurarii fiind anuntata pentru anul 2012. Imensa constructie va fi sustinuta si de o insula artificiala, o specialitate a casei in Dubai, si va fi capabila sa asigure un trafic de 2000 de automobile pe ora si 23.000 de persoane in acelasi interval de timp.

Sursa: XPress

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase