Prima pagină D:News

Eliminarea bauturilor carbogazoase nu-i impiedica pe copii sa le consume

Redactia Descopera.ro | 11.11.2008 | ● Vizualizări: 81
Eliminarea bauturilor carbogazoase nu-i impiedica pe copii sa le consume     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Datorita cresterii alarmante a ratei obezitatii in cadrul copiilor, Administratia Nationala a Scolilor din S.U.A. a decis interzicera comercializarii sucurilor artificiale carbogazoase, care contin benzoat sau alti indulcitori, din preajma tuturor scolilor si liceelor din statul american Maine.

Studiile au demonstrat ca, in ciuda acestei masuri, copiii si adolescentii americani continua sa consume astfel de bauturi racoritoare. O echipa de cercetatori condusa de Janat E. Whatley Blum a descoperit ca bauturile dulci carbogazoase, pe langa faptul ca nu potolesc setea, contin o serie de substante care dau dependenta consumatorilor fideli. Autorii studiului au monitorizat timp de peste doi ani de zile, activitatile a 456 elevi din 6 licee din statul Maine.

Conform datelor obtinute, tinerii nu s-au lasat descurajati de lipsa bauturilor cabogazaose din incinta magazinelor din jurul scolii, aducandu-si in fiecare zi sucurile de acasa.
Bauturile carbogazose dulci sunt printre principalii factori care duc la ingrasarea excesiva a tinerilor americani, anunta specialisti din cadrul unor prestigioase institute de cercetare a calitatii vietii din Statele Unite.

Sursa : Science Daily