Home » D:News » Modulul spatial Chandrayaan-1 a ajuns pe orbita Lunii

Modulul spatial Chandrayaan-1 a ajuns pe orbita Lunii

Modulul spatial Chandrayaan-1 a ajuns pe orbita Lunii
Publicat: 11.11.2008
Prima misiune spatiala a Indiei se anunta un succes. Naveta spatiala fara echipaj, Chandrayaan-1 – nume din vechea sanscrita insemnand „nava lunara” – a intrat pe orbita Lunii la o distanta de aproximativ 100 de kilometri de suprafata satelitului natural al Terrei, anunta agentia rusa de presa Ria Novosti.

Aceasta prima misiune spatiala indiana reprezinta intrarea tarii asiatice in clubul exclusivist al puterilor mondiale, club din care nu faceau parte, pana acum, decat doua tari asiatice, China si Japonia.
Naveta de 1304 kilograme va studia suprafata Lunii si va lansa pe solul selenar o sonda, Moon Impact Probe (MIP), al carei rol este de a identifica semne de Heliu 3, un izotop ce se poate dovedi crucial in obtinerea energiei viitorului.

Misiunea spatiala Indiana reprezinta o colaborare fructuoasa a specialistilor indieni cu cei de la NASA si de la Agentia Spatiala Europeana. Printre alte obiective ale misunii se afla identificarea mai multor elemente chimice: magneziu, aluminiu, silicon si titan, precum si elemente radioactive de genul radonului, uraniului si thoriumului.

Sursa:Ria Novosti

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase