Home » D:News » India sarbatoreste cucerirea Lunii

India sarbatoreste cucerirea Lunii

India sarbatoreste cucerirea Lunii
Publicat: 17.11.2008
Agentia Spatiala Indiana a dat publicitatii noi imagini ale suprafetei lunare, captate in cadrul primei misiuni spatiale ale acestei tari.

O sonda trimisa de pe nava-mama, care a ramas in orbita, a pozat suprafata lunara si a strans informatiile necesare Indiei in vederea stabilirii unei viitoare baze lunare, a declarat purtatorul de cuvant al Organizatiei Indiene pentru Cercetarea Spatiului. Sonda a fost vopsita in culorile steagului indian, ceea ce i-a facut pe oficiali sa anunte ca “tricolorul a aterizat”.

Dorinta indienilor de a explora spatiul vine pe fondul unei expansiuni economice puternice, care a dus la nevoia reconvertirii acestor fonduri. Misiunea lunara a debutat la putin timp dupa ce Statele Unite au recunoscut puterea nucleara a Indiei, iar liderii tarii spera ca aceasta misiune sa ridice si sa mentina prestigiul de care se bucura in prezent.
O revenire a Indiei pe Luna este programata pentru anul 2011, iar oficialii iau in considerare posibilitatea ca viitoarea misiune sa aiba si personal la bord. Pana in prezent, doar Statele Unite, Agentia Spatiala Europeana, Japonia, China si India au organizat misiuni pe Luna.

Sursa: Sky News

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase