Home » D:News » India isi lanseaza propria versiune Google Earth

India isi lanseaza propria versiune Google Earth

India isi lanseaza propria versiune Google Earth
Publicat: 18.11.2008
Recent incheiata misiune spatiala a Indiei le-a inspirat oamenilor de stiinta din aceasta tara ideea realizarii unei versiuni imbunatatite a Google Earth. Pentru reusita acestei initiative, India va folosi propria retea de sateliti, anunta DailyMail.

Programul, denumit Bhuvan – termenul in sanscrita pentru Pamant – va fi prezentat publicului in luna decembrie si va fi lansat oficial in luna martie a anului viitor sub forma unui prototip. Specialistii indieni anunta ca noul sistem va genera imagini extrem de clare ce vor putea permite zoom-ul pana la distanta de 10 metri fata de sol.

Bhuvan nu va avea initial decat imagini din India, urmand ca restul Terrei sa fie „acoperit” in mai multe etape. Sistemul va putea fi folosit gratuit de orice utilizator de internet.

„Vom introduce Bhuvan in mai multe etape. Prima, care va incepe peste trei pana la patru luni, va cuprinde date referitoare la India, urmand ca restul etapelor sa fie realizate sistematic. Acest proiect se vrea o confirmare a succesului pe care tara noastra l-a avut in cursa spatiala in care s-a antrenat”, afirma Dr. V. Jayaramna, unul dintre initiatorii proiectului.

Sursa: DailyMail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase