Home » D:News » Transplantul de creier creeaza omul bionic

Transplantul de creier creeaza omul bionic

Transplantul de creier creeaza omul bionic
Publicat: 19.11.2008
Un transplant de creier revolutionar, in urma caruia persoanele care au suferit amputari ar putea sa isi miste membrele artificiale, este testat in prezent de oamenii de stiinta, anunta editia online a ziarului britanic Telegraph.

Ceea ce pana de curand era de domeniul fictiunii se poate transforma in stiinta, prin utilizarea unor mici implanturi pentru a directiona undele creierului catre membre. Implantul este de marimea unui capat de chibrit si este dotat cu 100 de senzori fabricati dintr-un material extrem de rezistent, care are proprietatea de a conduce electricitatea.

Senzorii sunt mai subtiri decat un fir de par uman si sunt asezati pe creier, de unde controleaza impulsurile nervoase si le redirectioneaza catre corp. Aceasta tehnologie va putea fi folosita pentru a permite celor care au suferit amputari sa isi miste membrele inlocuite si sa isi recastige mobilitatatea. Testele efectuate pe voluntari au aratat deja rezultate promitatoare, insa succesul unei astfel de tehnologii le-ar permite multor pacienti imobilizati sa poata merge din nou, daca implantul ar fi plasat pe coloana vertebrala.

Sursa: The Telegraph
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase