Home » D:News » Enigmatica boala care te face sa mirosi a peste

Enigmatica boala care te face sa mirosi a peste

Enigmatica boala care te face sa mirosi a peste
Publicat: 19.11.2008
O echipa de medici australieni din cadrul Universitatii Western Australia a reusit sa descopere misterul mirosului persistent de peste emis de corpul unei femei in varsta de 47 ani, anunta publicatia online NewsAustralia.

Pacienta care a petrecut peste 40 de ani incercand sa-si descopere afectiunea care i-a produs mari probleme, a fost diagnosticata cu o boala incurabila, aparuta pe cale genetica. Denumita Trimethylaminurie, sau sindromul mirosului de peste, acesta afectiune face ca transpiratia, halena si urina persoanei suferinde sa capete un miros foarte puternic de peste descompus. Mirosul de peste stricat poate fi intermitent iar intensitatea sa poate fi influentata si de dieta, flux hormonal sau de medicatia administrata, afirma specialistii in periodicul The Medical Journal of Australia.

Pacienta declara ca organismul sau a inceput sa miroasa a peste, pe cand aceasta se afla la varsta de doar 7 ani, din acel moment niciun cabinet medical din Statele Unite sau Europa nefind capabil sa-i diagnosticheze corect boala. Femeia, care are in prezent 41 de ani, a fost diagnosticata recent de catre un microbiolog care a descoperit in corpul acesteia o mutatie genetica foarte rara, care duce la secretia in exces a Trimethylaminei, o substanta care se gaseste din abundenta in corpul pestilor. “Femeile afectate de acest sindrom duc o existenta traumatizanta, relatiile lor sociale sau de familie avand foarte mult de suferit din acesta cauza. Familia si prietenii persoanelor afectare sunt datori sa ajute persoanele in cauza care, datorita acestei efectiuni, pot suferi depresii psihice grave” afirma profesorul John Burnett.

Sursa : News Australia

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase