Home » D:News » A murit cel mai batran urs polar din lume

A murit cel mai batran urs polar din lume

A murit cel mai batran urs polar din lume
Publicat: 19.11.2008
Debby, cel mai batran urs polar din lume, daca este sa dam crezare celor care au actualizat ultimul numar din Cartea Recordurilor, s-a stins la doar o luna dupa ce a implinit varsta de 42 de ani, anunta FoxNews.

Debby s-a nascut undeva in insulele artice ale Rusiei si a ajuns in gradina zoologica din Winnipeg, Canada in 1967. Desi si-a petrecut ceda mai mare parte a vietii la Zoo, ursoaica si-a gasit repede o pereche, Skipper, si a dat nastere la nu mai putin de sase pui. Din nefericire, longevitatea femelei de urs polar a atras si o serie de boli datorate vastei, boli care s-au dovedit fatale. Atractia gradinii zoologice canadiene a fost eutanasiata dupa ce a suferit o paralizie a fetei si dupa ce organele interne au inceput sa nu mai functioneze la parametri normali.

Ramasitele lui Debby vor ramane in grija lui Jos Gatien, ingrijitorul ursoaicei din ultimii 13 ani, cel care va decide ce va face cu ele. Skipper, partenerul femelei a fost incinerat iar cenusa sa a fost aruncata deasupra unui lac din apropierea gradinii zoologice.

Sursa:FoxNews

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase